Prima pagină > Derversare > La biserica…partea a 2a

La biserica…partea a 2a


Fusei la biserica. Sa ma spovedesc. Simteam nevoia de a face acest lucru, mai ales ca nu o mai facusem de mai mult de 4 ani. Spovedania.

Am stat la slujba, linistit, micut, retras undeva dupa coloane. Am ascultat, am inchis ochii si m’am rugat. Cum face orice crestin. La terminarea slujbei a inceput spovedania. In primii 3 clienti cu pacate, o babuta si un nene. Babuta cu priviri d’alea aruncate prin biserica la noi, ceilalti de doream sa ne spovedim, de simteai ca te infunda in scaunele de la strana. Arunca baba cate un ochi de dupa coloane, mai face un pas catre preot. Si uite asa se pune ea in genunchi si incepe…si nu se mai sfarseste. 1 ora sau aproape o ora. Simteam ca’mi pierd rabdarea. Nu mai rezistam cand…surpriza, baba termina si pleaca.

Urmeaza nenea ala de era in primii 3. Si scoate el dintr’o borsetuta, un teanc de coli. Si incepe sa le citeasca. Io si cei de pe langa mine, incepem sa cascam, sa ne dam ochii peste cap iar o tanti chiar atipeste. Dupa vro 20 de minute aud un sunet cunoscut, chiar foarte. Nu’mi venea sa cred. Unuia dintre pustii ce ii ajutau pe preoti in biserica ii suna telefonul (desi scria clar ca telefoanele tre sa stea inchise in biserica). Si  melodia de apel era…era…era…System of a down cu Chop Suey. Mamaaaa…pai nici io n’o am ca ton de apel. Io ii am pe Bob, Group Home, Rocky, Star Wars…nicidecum o melodie rock in care, facand abstractie de toate versurile cu exceptia unuia, se canta :”when angels deserve to dieeeeeeeeeeee„.

Dupa 40 de min izbavire. Termina si individu’ si urmeaza in ordinea numerelor de pe tricou de la venire oamenii. Eu ultimu’…ca am zis ca de mai mult de 4 ani nu m’am mai spovedit.

In concluzie…rock on sau la biserica rocks!

 1. 05/06/2009 la 22:58

  Daca ai preot la care te spovedesti mereu nu stai la coada.mai ales dupa ani.zic si eu ca acum fac 3 si nu ma mai recunoaste

  • 05/06/2009 la 23:08

   uelcam 🙂
   nu stiu cat o sa treaca pana la urmatoarea spovedanie…sper ca nu tot atat cat a trecut pana acum sa mai fiu nevoit sa stau 1 ora dupa o baba si inca una dupa un nene…care evident se spovedeau mai des decat mine…
   ce’or face oamenii aia? 😀

 2. 05/06/2009 la 23:53

  o sa vezi cand vei fi batran.daca traiesti mult povestesti mult.zic eu.doar astia vorbesc mult mereu.eu am si uitat de pacate :-s.nu am ce zice.sa fac o lista :)))
  btw pe mine ma innebunesc cand trebuie sa iau vreo adeverinta de la medic si stau ore ca ei trancane.

 3. 06/06/2009 la 16:42

  Pacatosule 😀

 4. 07/06/2009 la 07:44

  @ Maya: cate ar fi de zis despre cabinetele medicale si mosii/babele de acolo… 😀
  @ Croco: hehe… 😆

 5. Raeka
  07/06/2009 la 12:28

  :)Hey! De ce ai schimbat tema!? E atat de simpla, dar poate a inceput perioada ta alba! Pup

  • 07/06/2009 la 15:05

   tocmai simplitatea temei m’a atras… 🙂
   ce semnifica „perioada ta alba”?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: