grav


Se invarte nelinistit prin curte. Se uita catre cer, isi aprinde o tigare, trage fumul in piept cu sete, scuipa cu foc – cu nesat, sa ma’ntelegeti – si mai trage un fum. Isi pregateste curea, isi leaga nojitele la opinci, mai scuipa o data tutunu’ din carpati, se scarpina cu o mana in cap si se uita iar spre cer. Isi ciuleste urechile, se incordeaza si o rupe la fuga spre adapost. Striga cat il tin ranunchii „Adunareaaaaaaaaa!”. Se tranteste pe burta in spatele postului de observatie, isi incarca pusca si isi aseaza tinta.

Concentrat simte cum o mana il bate usor pe spate. Se intoarce si’si beleste ochii. Profu’ de mate din liceu, dl. Cojocaru in spatele lui, zambind, cu o vodca in mana. „Ce faci ba? Ce ma chemi de la baute?”…”Dom profesor…nu…ce cautati aci?”…”Pai n’ai zis tu adunarea?”…”Da, da’ ma refeream la oamenii mei care is…” si se uita in jur si nu vazu pe nimeni. „Hai mai bine si tu la baute cu mine. Ca o scot pe Nica la tabla ca sa ne uitam la curu’ ei…ca’n zilele bune. Ce dracu’ a trebuit sa terminati voi liceu’ ba?”. Dadu sa se ridice da’ in clipa aia auzi prima impuscatura. Glontu’ ii suiera pe la ureche „Teeeee priiiiiiinnnndddddd!”…”Ba prinzi pe ma’ta, ba!”.

Se aseza inapoi in post, puse puscociu’ la ochi (unde dracu’ a disparut luneta si ce cauta archebuza in mana mea?) si trase. Primu’ foc, primele victime. Vro 3-4 nemtalai primira praf de pusca in ochi si se vaitau prin curte de usturime. Aprinse fitilu’ din nou, tinti si trase. De data asta prafu’ de cusca acoperi toata curtea. Nu mai vedea nimic. Isi lua inima’n dinti, scoase paru’ de la gard si sari in curte. Incepu sa loveasca in stanga si dreapta, la inceput cu ura da’ apoi din placere. Zgomotul capetelor sparte si strivite ii placea, il incita din ce in ce mai tare. Vedea cum sangele sare in toate partile si simtea cum opincile ii devin din ce in ce mai ude. Pasea prin baltoace lovind, urland si blestemandu’i pe nemti. Fumul inca persista.

I se rupse paru’. Fugi si lua o pusca. Trase in cerc, auzi oameni cazand. Tipetele ii mangaiau timpanele si sangele victimelor ii sarea pe fata. Se simti atins pe picior si in disperare de cauza trase in jos. Fumul se risipi…

– Flipper, ce pula mea cauti tu in lupta mea cu nemtii?

Da’ Flipper nu’i raspunse ca era ciuruit. La fel si Cojocaru si Nica si inca unii pe care nu’i stia. Unde is nemtii? Cu cine s’a batut pana acum? Ce e zgomotul asta de se apropie? Ce e chestia aia de’i darama gardurile? Un tanc…UN TAAAANNNC? Ce dracu’! O lua la fuga! Tancu’ dupa el, se apropia. Turela se invartea ca girofaru’ de la politie si de pe teava ieseau cantece de jale. Se tranti la pamant cu mainile la urechi – tinea el minte ca de tii capu’ in tarana cu fata, mainile pe urechi – presiunea din corp e atat de mare incat nimic nu te poate strivi. Tancu’ trecu peste el. Se ridica victorios. „Prostilor, fir’ar mama voastra a dracu’ sa fie…mortii mamii voastre de nemtalai prosti!”.

Si cazu. Se ridica, se sterse de colb, scuipa cu foc – tot cu nesat – , isi aprinse o tigare, trase cu sete din ea si spuse calm:”Sa mor…ce buna e marfa!”

Categorii:Derversare Etichete:, , , , , ,
 1. Ada
  23/07/2009 la 14:37

  Da’ ce fuma baietul asta? Ciumperci sau plante textile? 😛

  • 23/07/2009 la 14:49

   nu stie, mai ales ca nu’si explica cum de aparura tigarile in mana lui. si nici nemtii. si mai ales, nici flipper.

 2. 26/07/2009 la 13:51

  Asta zici ca-i un vis le-al meu. 😆 Ma intreb daca as si fuma iarba, ce ar iesi ?

  • 27/07/2009 la 09:37

   pai daca ai si fuma, sunt sigur ca KS s’ar trezi tuns si ras in fiecare dimineata 😆

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: